Ik ben 53 jaar en woon in Amsterdam en ben al 25 jaar werkzaam in het Ondernemingsrecht, sinds 2002 in de advocatuur.

Voordat ik in de advocatuur ging werken, was ik bedrijfsjurist op de juridische afdeling op het hoofdkantoor van Deloitte. Ik heb daarnaast als interim jurist gewerkt en ondernemer de praktijk waargenomen van een van de ondernemingsrechtjuristen op het hoofdkantoor van Rabobank te Utrecht.

Ik heb mijn werkzaamheden geregeld in een multidisciplinaire omgeving uitgevoerd. Daardoor heb ik meer dan gemiddeld inzicht in en ervaring met financiele en fiscale aspecten van het ondernemingsrecht.
Voor clienten heb ik de rol van trusted advisor van de ondernemer en consultant bij de onderneming, juridisch adviseur van bedrijven en advocaat Ondernemingsrecht.

Voor cliënten heb ik als advocaat Ondernemingsrecht de rol van trusted advisor van de ondernemer en adviseur voor bedrijven.

Als trusted advisor spar ik vaak met de ondernemer over hoe het met het bedrijf gaat. Die vertrouwensrol heb ik al jarenlang bij verschillende clienten. Ik kan vanuit de multidisciplinaire inzichten een optimaal advies aan een ondernemer geven en daar de juiste experts en dienstverleners bij aanbevelen. Als spin in het web bewaak ik in overleg met de cliente het proces en de samenwerking door de verschillende adviseurs, zoals accountants, notarissen en fiscalisten.

Ik ben lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en ben daar geregistreerd in het rechtsgebiedenregister voor Ondernemingsrecht

Daarnaast ben ik bestuurslid van Stichting New Power Generation, welke zich bezig houdt met jongerenwerk en jeugdzorg.

Eric de Waart is de oprichter en naamgever van WRT Law BV, waarvan hij de bestuurder en aandeelhouder is. Eric is de managing partner van het advocatenkantoor en al meer dan twintig jaar werkzaam in de advocatuur.

De expertises van WRT

De Nederlandse orde van advocaten geeft wetgevingsadviezen aan de wetgever bij wetsvoorstellen die de advocatuur raken. De voorbereiding hiervan vindt plaats door achttien wetgevingsadviescommissies, verspreid over evenzovele rechtsgebieden, die merendeels bestaan uit advocaten.