Een procedure voeren om uw gelijk te halen is niet altijd onvermijdelijk. De rechter zit er niet voor niets. Het gaat in dergelijke procedures om het ten gronde voeren van het juridische debat over uw vordering of het met uw wederpartij bestaande geschil: dit wordt de bodemzaak genoemd.

Instellen van een procedure

Deze procedure wordt, afhankelijk van de soort zaak of ingestelde vordering of verzoek, met een dagvaarding of een verzoekschrift ingeleid. Het instellen van een procedure kan natuurlijk volledig worden vervolgd tot en met de uitspraak van de rechter.

In bepaalde situaties kan het uitbrengen van de dagvaarding of verzoekschrift een zaak al in beweging brengen, soms zelfs al het concept van dat processtuk, zodat er al overleg ontstaat met de wederpartij over een mogelijke regeling in het geschil.

Neem contact op

Juridische berichten

Vacature

VACATURE Aansluitpartner (m/v) Commerciële advocaat voor de zakelijke markt Wie zijn wij? WRT Law is een samenwerkingsverband van momenteel vijf advocaten, waarvan drie partners. WRT

Verdere uitbreiding WRT Law

Vanaf 1 juli 2022 zal WRT Law uitbreiden met mevrouw mr. Shasta Rötscheid. Shasta heeft jarenlange ervaring als advocaat binnen het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Haar