Denkt u erover om uw bedrijf te verkopen, of om een ander bedrijf over te nemen? Dat is een situatie waar u als ondernemer niet dagelijks mee te maken zult hebben en die veel van u vergt. Wij als ondernemingsrechtspecialisten hebben jarenlange ervaring bij het begeleiden en adviseren van een verkoop- of overname traject en wij staan u hierin graag met raad en daad bij.

Opstellen goede overeenkomst

Een goed en tijdig begin is dan het halve werk en maakt de kans van slagen vele malen groter. Vaak zien wij dat partijen onderling een intentieovereenkomst (ook wel LOI, of MOU genoemd) sluiten in de veronderstelling dat zij hier nog gemakkelijk onderuit kunnen komen. Het tegendeel is helaas vaak waar. Deze valkuil gooien wij graag op voor u dicht door al direct aan het begin een goede overeenkomst voor u op te stellen, of een bestaand concept te toetsen. U vergroot met ons advies de slagingskans en verkleint de risico’s die zich al vroeg in het traject kunnen aandienen.

Werkwijze

Vervolgens gaan we samen met u kijken naar de wijze waarop een verkoop of overname vorm kan krijgen en wat het beste bij u past. Ook maken wij u graag wegwijs in alle mogelijke risico’s, zodat u bijvoorbeeld geen bedrijf overneemt met een veel te zware schuldpositie. Uiteraard hebben wij ook aandacht voor uw personeel, of het personeel dat u overneemt en – niet in de laatste plaats – voor uw persoonlijke positie als eigenaar en/of aandeelhouder.

Bedrijfsovername advies

Op het gebied van een bedrijfsovername of verkoop van een onderneming ondersteunen wij u graag bij:

  • het uitvoeren van het due dilligence onderzoek
  • opstellen van de intentieovereenkomst
  • opstellen van de geheimhoudingsovereenkomst
  • overname gereed maken van het bedrijf
  • opstellen van en onderhandelen over de koop-verkoop documentatie en contracten
  • Adviseren over en inzichtelijk maken van de personele consequenties

Neem contact op

Juridische berichten

Vacature

VACATURE Aansluitpartner (m/v) Commerciële advocaat voor de zakelijke markt Wie zijn wij? WRT Law is een samenwerkingsverband van momenteel vijf advocaten, waarvan drie partners. WRT

Verdere uitbreiding WRT Law

Vanaf 1 juli 2022 zal WRT Law uitbreiden met mevrouw mr. Shasta Rötscheid. Shasta heeft jarenlange ervaring als advocaat binnen het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Haar