Met het leggen van beslag kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat vermogen van een ander, waar u aanspraak op maakt, wordt veilig gesteld in afwachting van het door u nog te behalen vonnis.

Door eerst beslag te leggen, wordt voorkomen dat dit vermogen is veranderd op het moment dat u een vonnis heeft om uw aanspraken op dit vermogen te verhalen. Het vermogen wordt door middel van het beslag een soort van “bevroren” en gevolgd door de procedure om een vonnis te verkrijgen. Het “bevroren” vermogen blijft gedurende de gehele procedure om het uiteindelijke vonnis te verkrijgen gelijk en is op het moment waarop het vonnis wordt gewezen nog ongewijzigd aanwezig.

Procedure en beslaglegging

Het leggen van beslag voorafgaand aan de te voeren procedure geeft u dus een betere uitgangspositie als het eindvonnis u in het gelijk stelt en u uw aanspraken op het vermogen kunt te gelde maken.

Neem contact op

Juridische berichten

Vacature

VACATURE Aansluitpartner (m/v) Commerciële advocaat voor de zakelijke markt Wie zijn wij? WRT Law is een samenwerkingsverband van momenteel vijf advocaten, waarvan drie partners. WRT

Verdere uitbreiding WRT Law

Vanaf 1 juli 2022 zal WRT Law uitbreiden met mevrouw mr. Shasta Rötscheid. Shasta heeft jarenlange ervaring als advocaat binnen het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Haar