Het beste advies is goud waard – beste bedrijfsjuridisch advies krijg je van de advocaat

Advieswerk van een advocaat

Iedere advocaat is jurist, maar niet iedere jurist is advocaat. Advocaten zijn de ervaring van het procederen rijker en kunnen die kennis en ervaring als geen ander bij hun advieswerk inzetten. Dat maakt een belangrijk verschil: het advieswerk van de advocaat is beter voorbereid op hetgeen waar het bij een eventuele procedure op aan komt.

Bedrijfsjuridisch advies

Vaak wordt gedacht dat advocaten alleen maar procederen. Niets is minder waar. Als ondernemingsrechtadvocaat voer ik niet alleen rechtszaken. Ik denk ook mee met ondernemers en adviseer bedrijven. Ik beoordeel contracten, adviseer over structuren en overnames, stel overeenkomsten op en onderhandel voor de ondernemer daarover. Juridisch advies voor bedrijven houdt in mijn praktijk ook geregeld in dat ik met de ondernemer meedenk, ook strategisch.

Tegen mijn juridische achtergrond en met de gecombineerde ervaring van het voeren van rechtszaken en geven van adviezen kan je als advocaat veel meer voor de ondernemer betekenen. Die ervaring met het voeren van rechtszaken brengt met zich mee dat er beter geadviseerd kan worden. Als advocaat weet je immers als geen ander waar het in de rechtszaak bij geschillen met name over gaat en wat cruciaal is. Vanuit dat belang gedacht, kan de advocaat optimaal adviseren over de structuur van de bedrijven van de ondernemer, de inhoud van de contracten die het bedrijf aangaat en welke stappen in welke volgorde gezet moeten worden voordat de rechtszaak het best kan worden gestart. Een goed gevormd dossier met als basis de ook met de kennis van rechtszaken gegeven adviezen is cruciaal voor succes bij de rechter.

Goud

Het beste advies is goud waard:  als er over een lopend geschil een rechtszaak gevoerd moet worden, staat of valt de goede afloop van die rechtszaak met een goed fundament onder dat geschil. De juridische basis van bedrijven bepaalt mede hun succes. Die basis en dat fundament zijn veel steviger wanneer het bedrijf juridisch op orde is. Bedrijven die continu contracten op orde hebben en hun juridische structuur blijvend optimaliseren zitten beter in de wedstrijd. Ook als er geprocedeerd moet worden. Voor die procedures is altijd de juridische basis van het bedrijf de bron.

Slot

Door zo goed mogelijk advies te blijven inwinnen om die juridische basis geoptimaliseerd te houden, bewijst het bedrijf zich zelf een dienst. Het beste advies krijgt het bedrijf van de ervaren proces advocaat. Als de onderneming juridisch op orde is, kunnen eventuele rechtszaken die gevoerd moeten worden met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Gerelateerde berichten

Vacature

VACATURE Aansluitpartner (m/v) Commerciële advocaat voor de zakelijke markt Wie zijn wij? WRT Law is een samenwerkingsverband van momenteel vijf advocaten, waarvan drie partners. WRT

Verdere uitbreiding WRT Law

Vanaf 1 juli 2022 zal WRT Law uitbreiden met mevrouw mr. Shasta Rötscheid. Shasta heeft jarenlange ervaring als advocaat binnen het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Haar